In deze handleiding leg ik uit wat XBMC is en waarom je het op een Apple TV zou willen willen. Daarna leg ik stap voor stap uit hoe je XBMC kan installeren op een Apple TV 2 en zal ik ingaan op de configuratie ervan waaronder het opzetten van de videobibliotheek en het installeren van skins en add-ons zoals Uitzending Gemist. Enkele hoofdstukken zullen alleen relevant zijn voor Apple TV gebruikers, andere zijn wel geënt op de Apple TV maar prima van toepassing op ieder platform waarop XBMC draait. Aan het einde van deze handleiding heb je:

  • XBMC werkend op een Apple TV.
  • Films en televisieserie geïndexeerd met metadata en poster.
  • XBMC een ander uiterlijk gegeven en Uitzending Gemist toegevoegd.
  • Eventueel een centrale bibliotheek waar meerdere XBMC clients gebruik van maken.

Inleiding: Wat kan je met een Apple TV XBMC mediaspeler?
Wat kan je wel en niet met een Apple TV XBMC mediaspeler.

Hoofdstuk 1: Apple TV jailbeaken
Voordat XBMC op een Apple TV kan worden geïnstalleerd moet deze eerst worden gejailbroken, hier leg ik uit hoe dat moet.

Hoofdstuk 2: XBMC installeren op Apple TV
Nu de Apple TV is gejailbroken kan XBMC geïnstalleerd worden, in dit hoofdstuk leg in uit hoe dat moet.

Hoofdstuk 3: XBMC configureren
Na de installatie kunnen we met XBMC aan de slag, in dit hoofdstuk doorloop ik enkele basis configuratie stappen die ik altijd doe na een nieuwe XBMC installatie. Daarnaast enkle Apple TV specifieke instellingen.

Hoofdstuk 4: De videobibliotheek
Eén van de kerntaken van XBMC de videobibliotheek, hier leg in uit hoe je deze configureert zodat alle films en televisieserie geordend met metadata en poster worden weergegeven.

Hoofdstuk 5: Skins en Add-ons installeren
Hier leg in uit hoe je XBMC een andere uiterlijk kan geven en functionaliteiten zoals Uitzending Gemist kan toevoegen.

Hoofdstuk 6: Centrale bibliotheek met MySQL
Meerdere apparaten met XBMC in huis maar geen zin op elk apparaat de bibliotheken bij te houden? Hier leg in uit hoe je XBMC kan laten communiceren met een centrale MySQL server waardoor de zelfde bibliotheek op meer apparaten kan worden gebruikt zelfs de hervat tijden worden gesynchroniseerd.

Hoofdstuk 7: Backup
Zorg dat je je XBMC instellingen en videobibiotheek nooit kwijtraakt.


Is er toch nog wat ontduidelijk laat dan een reactie achter onder het betreffende hoofdstuk en ik zal deze zo snel mogenlijk proberen te beantwoorden of neem eens een kijkje bij een van de onderstaande bronnen: