Gezien de interesse en de vragen op mijn blog post over hoe XBMC te installeren op een Apple TV 2 heb ik besloten een veel completere handleiding te schrijven. Zo kan ik naast de installatie ook ingaan op de configuratie van XBMC. Mijn doel is deze handleiding constant te updaten en aan te vullen. Dit kon ik minder makkelijk in het formaat van mijn oude blog post omdat deze steeds meer en meer naar de onderkant van mijn blog zakte en mij geen ruimte bood informatie onder te verdelen in verschillende pagina’s. De nieuwe handleiding heeft een prominente plaats gekregen in het site menu onder het kopje “XBMC op Apple TV”.

Ik ben nog lang niet klaar en de meeste hoofdstuk zijn op dit moment nog leeg. Alle informatie uit mijn originele artikel is er al wel te vinden en deze is waar nodig reeds aangepast aan de gister verschenen untethered jailbreak voor iOS 5.1.1 (Apple TV software 5.0.1). De hoofdstukken “jailbreak” en “installatie” zullen alleen relevant zijn voor XBMC op een Apple TV, de rest van de hoofdstukken zijn wel geschreven voor Apple TV gebruikers maar zijn met kleine aanpassingen prima van toepassing op ieder platform waar XBMC op draait